Surt sa räven vid förlust mot Rottne!

av | sep 28, 2014 | HERRLAGET

Rottne IF-Ingelstad IK 2-1 (1-0)

Tyvärr räckte vi inte riktigt till i matchen mot Rottne som avgjorde med sitt 2-1 mål i den 85:minuten.Det äe bara att gratulera och önska dom lycka till i det kommande kvalet.

Höstens andra förlust, andraplatsen ur sikte och andra chanser.

Ja det blev en förlust i den direkt avgörande matchen om andraplatsen i Div. 5 Södra. I lördags gästade vi Rottne som låg tre poäng före oss i tabellen innan matchen. Gästade Rottne gjorde även solen och blåsten, vilket bl.a. gjorde bollbanan aningen svårbedömd i första halvlek.

1409222

Det var en typisk höstplan som Rottne bjöd på och när väl domaren blåste igång matchen var det Rottne som styrde tempot på matchen. Inte helt oväntat var IIK lite ängsligt i början och vi spelade lite med nerverna utanpå kläderna. Inte skulle det bli bättre av att Rottne gjorde 1-0 efter ca: 20 mintuers spel. Bollen trillade in i nätmaskorna efter ett fint anfall från Rottne där de lyckats slita sig loss i djupet. Bud på mer mål hade de även då bl.a. jag halkade som siste man och höll på att bjuda på ytterligare ett mål i baken. Rottnes 1-0 mål kom dock som en liten väckarklocka för oss rödblå för vi spelade upp oss allt vad först halvlek led. Skapades chanser gjorde det även. De två bästa hade Henrik och Eric. Henrik bröt sig loss på vänsterkanten och bollen studsade lite turligt med honom, drog ett skott på mål som målvakten släppte i retur till honom och när han bara skulle till att peta in bollen lyckades Rottnes försvarare lägga foten samt kroppen i emellan och avstyra målet. Det andra läget hade Eric efter att Lindahl slagit en fin djupledsboll från sin högerkant. Eric lyckades springa sig fri, men ut kom även målvakten i som skjuten ur en kanon och Eric lyckades dessvärre inte dribbla sig förbi honom. Sista 10-15 minuterna var det spelövertag Ingelstad, dock utan någon utdelning i målprotokollet.

1409273

Utdelningen skulle istället komma tämligen omgående i andra halvlek. Det var Gallon som höll sig framme på en hörnretur och stötte in bollen i mål på halvvolley. Hoppet levde således och nog trodde jag att detta skulle fungera som tändvätska för oss. Något vidare olja på elden verkade målet emellertid inte innebära. En bit in i andra halvlek tog Rottne återigen över spelet och skapade en del vassa lägen, däribland ett friläge som Sagebrant parerade snyggt. Till sist skulle även Rottne göra sitt 2-1 mål efter att deras anfallare sprungit sig fri och lyckats rulla in bollen över mållinjen. Inte helt orättvist att de gjorde målet, men ack så snöpligt eftersom det kom i matchens 85:e minut. Därefter gick vi ner på tre backar och spelade med tre anfallare. Den offensiva attacken i slutet gav dock ingen utdelning utan vi fick i och med höstens andra förlust snällt vinka adjö till andraplatsen.

Helt kört för att förlänga höstsäsongen ytterligare ett par veckor ska det dock inte vara enligt uppgift. Vinner vi sista matchen mot Näshult samtidigt som ett annat div. 5 lag förlorar (vet inte vilket) får vi kvala som bästa trea. För den möjligheten får vi även tacka Näshult som lyckades gneta till sig ett kryss mot ÅT i denna omgång, vilket håller just ÅT en poäng bakom oss i tabellen. Således är det en seger som måste till på lördag när vi spelar årets kanske sista match, och då på Ingelvi. För motståndet står som sagt var Näshult och för den som minns har vi en gruvlig revansch att utkräva!