Ny storseger mot Emmaboda!

av | maj 21, 2017 | DAMLAGET

Emmaboda-Ingelstad 3-12(2-3)
Damerna hade även idag bortamatch, denna gång mot Emmaboda. Tittade man i tabellen innan matchen skulle det bli en enkel Ingelstadseger, då motståndarna parkerade i botten utan några poäng.
Redan från start tar tjejerna också tag i spelet och redan efter 6 min har Ellen A satt både ettan och tvåan i mål. Men efter detta verkar det som tjejerna slappnar av och tror att matchen är avgjord, för efter detta jämnar Emmaboda ut spelet lite och vi blir alldeles för stillastående i vårt eget spel. Då det blir dålig rörelse i spelet får vi också svårt att hitta rätt i vårt passningsspel och efter knappa halvtimmen har Emmaboda både fått till en reducering och kvitterat fram till 2-2. Innan halvtidsvilan lyckas vi återigen ta ledningen efter ett tredje mål från Ellen.
Inför andra halvlek vill vi få till en bättre rörelse och större lugn i spelet och inte söka det snabba uppspelet så snabbt. Andra halvlek börjar även den lite avvaktande från vår sida men vi tar tag i spelet bättre och efter knappa kvartens spel bryter Frida bollen mitt på offensiv planhalva och avancerar bestämt in i straffområdet och placerar lugnt in bollen fram till 4-2. Efter detta tar vi över det mesta av spelet och nu orkar inte Emmaboda riktigt hänga med i spelet. När vi lite senare även gör 5-2 genom Elin L så är det starten på en målexplosion under sista halvtimmen. Nu avlöser målchanserna varandra och när matchen är slut har vi gjort ytterligare sju mål, fram till slutresultatet 12-3.
Återigen tar tjejerna tillslut en storseger och står därmed kvar som serieledare på bättre målskillnad.