Ny storseger för damlaget!

av | jun 3, 2017 | DAMLAGET

Team Södermöre-Ingelstad 0-6 (0-1)

Damerna var i förmiddag i Påryd för match mot Team Södermöre(sammanslagning av Påryd, Tvärskog, Möre och Ljungbyholm)
Vi mötes av en riktigt bra och fin gräsmatta som inbjöd till fint bollrullande. Vi hade ett stort bortfall till dagens match och åkte med endast 12 tjejer, tack till flicklaget som lånade ut Johanna F i målet till dagens match.
Vi började matchen bra och redan i 5.e minuten kommer Elin L runt fint på en djupledsboll och spelar in i mitten till Ellen som sätter ettan. Vi fortsätter att äga matchen och spelar fint genom mittfältet och kommer till flera fina anfall men den sista skärpan i straffområdet vill inte infinna sig riktigt. Spelet är i stort sätt förlagt till motståndarnas planhalva hela halvleken men vi blir lite för omständliga i och runt straffområdet så därför står sig resultatet 0-1 halvleken ut.

I andra halvlek äger vi spelet ännu tydligare och nu släpper vi bollen lite snabbare och därmed hinner inte motståndet med. Efter drygt 5min så sätter Ellen 2-0 efter bra uppspel från backlinjen, och efter ytterligare några minuters spel kommer även 3-0 genom Elize efter en perfekt genomskärare från Lovisa. Efter detta så tar vi över spelet helt och hållet och vi skapar flera fina anfall efter att vi rullat bort motståndarna. Mitt i halvleken sätter Ellen sitt tredje mål för dagen fram till 4-0 på passning från Lovisa, och innan matchslut löper Annie H igenom fint på sin kant 2 gånger om efter framspelningar från Ellen och Frida och spikar därmed slutresultatet 6-0.
Tjejerna visar upp ett härligt spel idag och släpper endast till ett långskott mot Johanna i målet under hela andra halvlek.
Ännu en gång så avgör vi matchen under andra halvlek som vi gjort flera gånger tidigare, vilket målskillnaden under våra andra halvlekar visar, totalt 24-2!!