Nagelbitare mot Söderåkra !

av | aug 16, 2017 | HERRLAGET

Söderåkra AIK-Ingelstad IK 1-2 (0-0)

Tisdagskvällens bortamatch mot Söderåkra blev en riktig nagelbitare, inget skönspel, men spänningen var inget att klaga på.

Tycker vi startar matchen helt okey, men efter ca kvarten dippar vi och det fanns en hel del övrigt att önska. I 30:e minuten får vi ett gyllene tillfälle att ta ledningen då vi tilldöms en straffspark. Jocke L stegar fram och lägger den, men inte bättre än att målvakten kan rädda med en fotparad. Hemmalaget skapar en del farligheter offensivt, men inte heller dom lyckas förvalta det i form av något mål. Ingen speciellt vacker fotboll att beskåda hittills, men hoppet om dom tre poängen lever vidare.

I halvlek var vi inte nöjda med vad vi presterat. Måste i andra ligga tätare på våra motståndare, mer löpningar och bättre kvalitet i passningsspelet.

Får en bra start på andra då vi tilldöms en ny straff i 52:a minuten. Denna gång får Martin Å förtroendet, han gör inget misstag och 0-1 är ett faktum. Gissa om det kändes skönt. Ser lite bättre ut nu i andra, men hemmalaget ger inte upp hoppet och är riktigt nära en kvittering efter ca 20 i andra då man får till en nick i ribban efter hörna har ytterligare någon bra chans där  bollen smiter strax utanför stolpen. Även vi har en del chanser som vi dock inte kan förvalta i form av mål. Nu är det mycket kamp ! Kallduschen kommer i 80:e minuten då kvitteringen kommer på nick efter hörna. Nu är goda råd dyra och killarna samlar kraft för att få till ett segermål. I 84:e minuten  slår Totte W ett perfekt inlägg från högerkanten och Martin Å nickar snyggt in ledningsmålet. Det blir en riktigt spännande avslutning med mycket kamp om varje boll, vi lyckas dock hålla undan och kan resa hem med tre mycket värdefulla poäng i bagaget.

Starkt att plocka poäng även om vi på senare tid inte fått till vårt spel ordentligt, men vi både hoppas och tror att det ska lossna även på den fronten. Varför inte redan på fredag 18.45 då Möre BK gästar Ingelvi.