Förlust i derbyt mot Nöbbele !

av | sep 24, 2017 | HERRLAGET

Ingelstad IK-Nöbbele BK 1-2 (0-2)

Det blev som bekant spel på konstgräset Norremark i denna derbymatch. Ingen av Växjös båttre konstgräsplaner tyvärr, blev väldigt höga studsar vilket ibland ställde till bekymmer för spelarna.

Det blev som vanligt mellan lagen mycket kamp och långa bollar och mindre skönspel. En jämn inledning där det inte skapas speciellt mycket farligheter. I 23:e minuten själ Nöbbele bollen på mittplan, ställer om snabbt och 0-1 är ett faktum, ett mål som får sättas på kontot billigt. Här är vi inte riktigt på tårna. Kampen fortsätter, men vi lyckas inte komma till dom riktigt heta chanserna. I 44:e minuten kommer en långboll från Nöbbeles backlinje där vi är två mot en, den höga studsen ställer till det och vi blir tveksamma och bortaspelaren snor bollen och 0-2 ärv ett faktum. Detta borde vi löst bättre. Två lite för billiga mål gör att vi har en rejäl uppförsbacke i andra.

I halvlek är vi självklart inte nöjda, men fast beslutna om att göra bättre ifrån oss i andra, sätta högre press och jobba lugnt och metodiskt.

Tycker vi startar andra halvlek okey och i 54:e får vi läget att på riktigt ta oss in i matchen. Adam H bryter igenom och blir fälld med straffspark som följd och målchansutvisning för Nöbbelespelaren. Tyvärr för vår del räddar målvakten och uppförsbacken blir inte mindre. Med en tvåmålsledning och 10 man försvarar sig bortalaget nu med mycket folk och kör

med långa bollar till en ensam anfallare. Vi skapar nu bra tryck och har mycket boll. Utdelningen kommer med halvtimmen kvar då Nöbbeles målvakt gör sitt enda misstag i matchen då han tappar bollen och Macke D kan enkelt peta in den, även detta på kontot billigt mål. Nästa farliga chans får bortalaget på en kontring, men skottet går utanför. Vi jobbar och sliter för att få till en kvittering, men det vill sig inte. Närmast var Macke D som nickar från bra läge men Kalle H i målet gör en bra räddning.

Vi borde kanske fått med oss en poäng, men det är bara att gratulera Nöbbele till segern. Man gör det bra och alla tar verkligen kampen och jobbar stenhårt för varandra. För vår egen del är det bara att bryta ihop och komma igen. Den åtråvärda kvalplatsen finns fortfarande inom räckhåll. Förutsättningarna i Lördagens bortamatch mot Tvärskog 13.00 är glasklara. Vid seger får vi kvala, vid förlust eller oavgjort är säsongen över.